b-bar01, Parkujesz w garazu?? Wjezdzasz na parkingi podziemne. Mialem w OI 1m Presidenta na dachu i ciagle byly problemy z takimi przyziemnymi rzeczami jak parking podziemny pod marketem. :diabelski_usmiech
Lakier ubrudzony jakimś smarem - jak wyczyścić?
Zwiń
X
-
Lakier ubrudzony jakimś smarem - jak wyczyścić?
Cześć chłopaki, mam taki problem, że w warsztacie zabrudzili mi przedni zderzak jakimś dziadostwem. Są to takie malutkie kropeczki smaru w ilości kilkaset sztuk. Kolor lakieru srebrny, więc widać jak cholera. Kiedy próbuję zmyć wodą, to się rozmazuje, ale niestety nie schodzi. Wziąłem się na sposób i zacząłem czyścić gąbką taką do zmywania naczyń + płyn do naczyń i cholera załatwiłem sobie kawałek zderzaka - mam teraz zmatowiony i drobne ryski od tej gąbki. Może uda mi się to woskiem zatuszować, ale brudny jest jeszcze cały spód zderzaka, więc czymś trzeba wyczyścić. Czy macie jakiś inny sposób na usuwanie takich zabrudzeń bez szkody dla lakieru? Rozpuszczalnik? Jakiś środek ze sklepu? Boję się już ruszać czymkolwiek..
Z góry dzięki,
Konrad
-
-
Guguś, ale pisząc "nie woskuj" masz na myśli żeby nie woskować brudnego tak? Bo rozumiem, że to co już podrapałem gąbką i jest czyste, tylko że matowe, to chyba dobrze przejechać woskiem co?
Poszukam tego turbo3 politura, może będzie u mnie w sklepie...
A swoją drogą - czy to normalne, że tak mi zapaprali zderzak w warsztacie? No bo jak dla mnie to kompletny brak odpowiedzialności! Rozumiem, gdybym przyjechał jakiś starym brudnym dziadem, a ja tu kurde swoją piękną umytą czeszką, a oni taki syf i nawet słowem nie wspomnieli o tym - dopiero w domu oblukałem przy myciu.. ehh...
Komentarz
-
-
Proponuję uzyc Bug and Tar remover z kolekcji mequiars. Swietne kosmetyki i na pewno pomoze.
Ewentualnie zestawy do czyszczenia lakieru Quick Clay i glinki która jest jednym z jego składników. Glinka ta ma to do siebie ze zupełnie nie ingeruje w lakier natomiast usówa wszystkie nieczystosci do niego przyspojone pozostawiajac powierzchnię gladką jak szkło.Czarny Elegance
Komentarz
-
Komentarz